Prvo skupno srečanje nominirank za Inženirko leta 2019 na Siemensu

12 dec 2019

Letošnje nominiranke za drugi slovenski izbor Inženirka leta, so se na spoznavnem srečanju na Siemensu Slovenija, 11. decembra 2019, prvič sestale skupaj.  

Letošnja druga generacija nominirank za inženirko leta, ki bo znana 8. januarja 2020, se je prvič spoznala na uvodnem srečanju na Siemensu Slovenija, kjer jih je sprejela in nagovorila Medeja Lončar, direktorica Siemens Slovenija in predsednica uprave Siemens Hrvaška, pobudnica izbora Inženirka leta.

Z njimi je delila svoje izkušnje in spoznanja iz dolgoletne, uspešne managerske kariere, na kateri se je znašla v različnih poslovnih scenarijih. Dodala je, da se v okviru Združenja Manager v Sekciji managerk veliko ukvarjajo s temami žensk v managementu, kjer opažajo, da bolj kot se pomikamo proti vrhu piramide vodenja, nižji je delež žensk. Čeprav je delež žensk s terciarno izobrazbo v Sloveniji precej višji od deleža moških. Čeprav ta delež žensk znaša 58 %, nas je na vodilnih mestih le še okrog 20 %, na najvišjih pa 5 %.

Podobno je tudi na inženirskem področju, saj je v Evropi na študijih STEM (ang. Science, technology, engineering, and mathematics) le dobra četrtina deklet, v Sloveniji od treh študentov ena.