Znanost in tehnologija sta ženskega spola

12 okt 2020

Med vsemi raziskovalci na svetu je le 30 % žensk, čeprav so STEM (Znanost, tehnologija, inženirstvo in matematika) enako dostopni vsem. O razlogih in resničnosti teh trditev, bosta v sredo, 14. oktobra, na dogodku Znanost in tehnologija sta ženskega spola, razpredali tudi dr. Aida Kamišalić Latifić, Inženirka leta 2019 in pobudnica izbora Inženirka leta Medeja Lončar.

O ženskah v znanosti, tehnologiji, inženirstvu in matematiki, bodo na dogodku, ki ga pripravljata MSD Women's Networking in AmCham Slovenija, svoje izkušnje delile izjemne ženske, ki vsaka na svojem področju puščajo pečat in spreminjajo svet na bolje.

V pogovoru, ki bo potekal v živo in prek Zooma v sredo, 14. oktobra ob 16. uri, bodo sodelovale še dr. Tanja Španić, predsednica Združenja Europa Donna Slovenija in predsednica Evropske zveze Europa Donna, Rina Musić, generalna direktorica MSD, inovativna zdravila, Slovenija in Hrvaška, članica vodstva MSD Balkan, magistra farmacije in mag. Edita Krajnović, direktorica družbe Mediade, soavtorica Zlate niti, vodja metodologije izbora Gazela, soustanoviteljica projekta Inženirke in inženirji bomo!

Izziv bo govornicam postavila tudi mag. Ajša Vodnik, generalna direktorica AmCham Slovenija in podpredsednica AmChams in Europe. Pogovor z gostjami pa bo krmaril Gorazd Jukovič, novinar iz STA. 

Več o dogodku najdete na povezavi.