Spremljajte izbor Inženirka leta 2020 v živo prek spleta

30 dec 2020

Na zdaj že tretjem tradicionalnem slovenskem izboru Inženirka leta, bomo 6. januarja 2020 razglasili nosilko naziva Inženirka leta 2020. Vabljeni k spremljanju ob 18. uri prek spletne povezave.

Po izboru komisije bo inženirka leta postala ena od letošnjih 10 nominirank, inženirk, ki med drugim varijo pivo, kreirajo e-mobilnost in spravljajo zločince za zapahe. V letošnjo deseterico nominirank, ki predstavljajo največji potencial, da so kot inženirke zgled in navdih mlajšim generacijam deklet, so se uvrstile v rekordnem letu, v katerem se je na razpis prijavilo kar 53 inženirk.  

Letošnji izvirni e-dogodek bo potekal v prostorih Iskratela, v živo ga lahko spremljate prek spletne povezave: www.youtube.com.

Poleg desetih nominirank bodo udeležence dogodka nagovorili: Medeja Lončar, direktorica Siemens Slovenija in predsednica uprave Siemens Hrvaška, pobudnica izbora Inženirka leta, Darko Švetak, glavni in odgovorni urednik revije IRT3000, soorganizator izbora in Aida Kamišalić Latifić, Inženirka leta 2019.