Vezja predSTEMsodkov: okrogla miza z Inženirko leta Jasno Hengović

31 maj 2021

predsódek 1 -dka m (ọ̑) negativen, odklonilen odnos do koga ali česa, neodvisen od izkustva (SSKJ)

V torek, 1. junija, od 13. do 14. ure, bo v soorganizaciji kompetenčnega centra IKT podjetij (KOC IKT) in projekta Inženirke in inženirji bomo! potekala okrogla miza z naslovom Vezja predSTEMsodkov.

Rdeča nit okrogle mize bodo predsodki, ki na karierni poti spremljajo ženske na področjih STEM in znižujejo privlačnost IKT študijev, poklicev in podjetij. V razpravi, ki jo spremljajo podjetja člani KOC IKT, skušamo priti do idej, kaj lahko kot posamezniki in podjetja delamo drugače, da bomo odpravljali predSTEMsodke in se bo bazen mladih, ki izberejo STEM študije, povečal – tudi z vpisom deklet.

Kdo sodeluje in zakaj?

Jasna Hengović, razvijalka programske opreme v podjetju Cosylab in Inženirka leta 2020 - ker se je na svoji izobraževalni in poklicni pot soočala s predSTEMsodki;

dr. Jernej Pintar, direktor Tehnološkega parka Ljubljana¸ ker podpira projekte kot so FIRST Lego League in Inženirke in inženirji bomo! in je sam oče dveh hčera, ki bosta kmalu v prihodnosti izbirali študij;

Rok Capuder, ustanovitelj Zavoda 404, ker tam dela kar nekaj bodočih inženirk, ki odstranjujejo predSTEMsodke.

Teja Primožič, študentka fakultete za računalništvo in informatiko, ker ve, kako starši vidijo izbiro tehniške fakultete za svojo hči. 

Pogovor vodi: Metka Škofic, urednica projekta Inženirke in inženirji bomo!

 

Dogodek lahko spremljate tukaj.