Na pragu revolucije veščin in znanj

08 jun 2021

V projektu Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile – ASI, se ozirajo v prihodnost dela. 9. junija bodo na e-konferenci 'Kaj, kako in koliko bomo delali v prihodnosti?' gostili tudi nominiranko za inženirko leta dr. Emilijo Stojmenovo Duh, docentko na Fakulteti za elektrotehniko, UL.

Naše delo bo zaradi hitrega tehnološkega razvoja, avtomatizacije, umetne inteligence in biotehnologije deležno velikanskih sprememb, ki bodo vplivale na vsakega posameznika, delodajalce in družbo kot celoto. Zato se moramo s temi spremembami seznaniti, se na njih pripraviti in preveriti, kakšen vpliv bodo imele tudi na položaj starejših zaposlenih. Se bodo dolgoletne izkušnje obrnile v prid starejšim zaposlenimi v pripravah na njih ali se bodo ti znašli v še bolj negotovem in neugodnem položaju glede svojega dela in zaposlitve?

Katere so veščine prihodnosti?
Svojo izkušnje iz raziskovalnega dela bo na sredinem spletnem dogodku delila tudi nominiranka za inženirko leta 2018 dr. Emilija Stojmenova Duh. Odgovorila bo na vprašanja, kako bodo revolucijo veščin in znanj doživljali starejši zaposleni, kako bo potrebno prilagajati izobraževanja posameznikom, katere so veščine prihodnosti, kako se bo razvijalo vseživljenjsko izobraževanje in kako se lahko organizacije na to že začnejo pripravljati.