Dora, Aida in Patricija navdušujemo mlada dekleta za inženirstvo v kampanji Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

15 nov 2021

Inženirke spreminjajo svet na bolje. Delo inženirk je neverjetno zanimivo. Najboljše inženirke so ženske. Dora Domajnko, Aida Kamišalić Latifić in Patricija Krt so se odzvale povabilu in se pomerile v igri Resnica ali izziv z inženirkami, kjer smo preverjali zgornje trditve. Igra je del kampanje Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ), ki spodbuja mlada dekleta za STEM študije in poklice. 

Ozaveščevalna kampanja MDDSZ raziskuje poklicne in karierne priložnosti za dekleta in mlade ženske. Sploh v panogah, ki so stereotipno moške. V Sloveniji se namreč za STEM področja odloči le 1 od 3 deklet. Nizka zastopanost žensk na področjih STEM škoduje potencialu teh ved v Sloveniji, saj se izgublja del talentov, s tem pa je nižja tudi inovativnost pri reševanju (tudi) družbenih problemov.

Resnica ali izziv z inženirkami
K sodelovanju v hudomušni igri so povabili 3 slovenske inženirke, ki skozi vprašanja in postavljene  izzive mlada dekleta navdušujejo za inženirstvo. Predvsem pa so zgled, da inženirstvo ni rezervirano le za moške, temveč nudi enako dobre priložnosti tudi za dekleta.

Vabljeni k ogledu njihovih odgovor oz. razkritju njihovih skrivnosti in spopadanja z izzivi: