Nominiranke za Inženirko leta zbrane na spoznavnem srečanju

30 nov 2021

Kot že veleva tradicija, so se tudi letos nominiranke za Inženirko leta 2021 srečale na spoznavnem srečanju. V petek, 26. novembra, so se v Domu gospodarstva prvič sestale skupaj in srečale z organizatorji.

Zbrane inženirke je naprej nagovorila Medeja Lončar, direktorica Siemens Slovenija, predsednica uprave Siemens Hrvaška, direktorica Siemens Srbija in pobudnica projekta Inženirka leta. Skozi osebno zgodbo in izkušnje iz dolgoletne managerske kariere je osvetlila pomen izbora. Poudarila je pomen žensk v delavnih okoljih, saj prinašajo raznolikost in kreativnost, kar se odraža tudi v rezultatih podjetij, ki spodbujajo mešane time. Ob koncu je zbrane inženirke spodbudila: »Bodite ambiciozne in razmišljajte o vodilnih mestih.«

Na dogodku sta se pridružili tudi predstavnici prejšnjih generacij, Eneja Osterman, nominiranka za Inženirko leta 2019, in Jasna Hengović, Inženirka leta 2020. Osterman je z zbranimi inženirkami svoje uvide kot nominiranka. Povedala je, da ji je izbor pomagal k dvigu samozavesti v poslovnem okolju, zelo velik pomen je pripisala tudi skupnosti, ki podpira in povezuje. Hengović jim je razkrila ozadje, ki spremlja dobitnico naziva Inženirka leta in podala nekaj nasvetov, kako se najbolje pripraviti.

Nominiranke so na srečanju prejele tudi »domačo nalogo«. V navezi z nominirankami iz preteklih generacij bodo reševale izzive, svoje rešitve pa bodo razkrile v pogovoru na razglasitvi Inženirke leta 2021, 11. januarja prihodnje leto.