Emilija Stojmenova Duh nominiranka za Slovenko leta

16 dec 2021

Emilija Stojmenova Duh, nominiranka za Inženirko leta 2018, je nominirana za Slovenko leta 2021. Vse čestitke Emiliji za nominacijo in prepoznavnost njenega dela in truda, ki ga vlaga tako v svoje strokovno delo kot v družbeno koristne aktivnosti.

Emilija je docentka, doktorica in tista profesorica, ki je pred mariborsko univerzo z občutenim govorom podprla dijake, ki so protestirali proti zaprtju šol. In tista profesorica, ki je na ljubljanski fakulteti za elektrotehniko s sinčkom v naročju prepričevala maturantke, naj se vpišejo. Ko se je sama vpisala na elektrotehniko na mariborski univerzi, je imela 149 sošolcev in nobene sošolke, študij je končala najboljša v generaciji. Danes je na doktorskem študiju na elektrotehniki 30 odstotkov žensk.

Emilija je članica v več delovnih telesih EU, pobudnica nacionalne mreže FabLab, ki povezuje izobraževanje z gospodarstvom, nominiranka za Inženirko leta 2018 in ustanovna članica združenja strokovnjakinj ONA VE, ki se bori, da bi bilo na vodilnih položajih več žensk. Ker bi bil svet, če bi ga vodile ženske, kot je Emilija, precej drugačen.

Čestitke vsem nominirankam za Slovenko leta 2021, ki so se s svojim delovanjem znašle v tako imenitni družbi.

Bravo Emilija, mi pa takoj v glasovanje: https://slovenkaleta.si/