Nataša Kovačević je postala ime tedna na Val 202

18 jan 2022

Inženirka leta 2021 Nataša Kovačević, vodja projektov na oddelku za raziskave v družbi Kolektor Group, je teden dni po prejemu naziva inženirka leta, postala še ime tedna na Valu 202.

V pogovoru z Valovim novinarjem po zaključnem glasovanju za ime tedna je poudarila, da bi rada svoje znanje še naprej prenašala na mlajše generacije, odpirala to področje in jim predstavila, kako lahko vsak posameznik pomembno vpliva na korozijske študije: »Mladim je treba dati konkretne izzive, da se vsak na koncu počuti koristnega,« je dejala.

Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete na tej povezavi. Hvala vsem, ki ste glasovali za Natašo. S poslanim SMS sporočilom ste prispevali tudi 1 € za socialno ogrožene otroke v projektu Botrstvo. Čestitke tudi ostalima dvema kandidatoma za ime tedna, Anni Dragoš, raziskovalki na področju interakcije virusov in bakterij z ljubljanske Biotehniške fakultete, ki je za projekt PHAGECONTROL pridobila 2,2 milijona evrov Evropskega raziskovalnega sveta; in Timonu Šturbeju, igralcu, ki so ga pred letošnjim mednarodnim filmskim festivalom v Berlinu pri European Film Promotion uvrstili med deset izjemnih evropskih mladih igralcev in izbrali za projekt Evropske vzhajajoče zvezde