POVEZOVANJE. MODROST. STRAST. @STEAM

25 apr 2022

Inženirji ustvarjajo nekaj največjih napredkov v naši družbi in z žensko perspektivo bodo le še boljši. Zato iniciativa Inženirke in inženirji bomo! in Inženirka leta skupaj s partnerji Toastmasters Business Club Slovenia, podjetjem NIL d.o.o. in Ameriško ambasado 18. maja pripravljamo izjemen dogodek za inženirke, njihove direktorje in kadrovike.

Ste vedeli, da je med vsemi zaposlenimi v STEAM poklicih le 8-20% žensk? Zaradi tako nizkega odstotka ni prikrajšano le gospodarstvo, ampak družba kot celota, saj gre za ogromen speči potencial. Ob tem dejstvu se dame, ki so že del STEAM področij, soočajo z izzivi vključenosti, občutijo, da so v manj ugodnem položaju zgolj zato, ker so ženske in imajo več ovir pri napredovanju in kariernem razvoju. Zato je ključnega pomena, da podpiramo ženske, ki so si že drznile izbrati kariero v STEAM poklicih kot tudi navdušiti mlade dame, ki se za to pot še odločajo.

Zato bomo na konferenci delili konkretne dobre prakse podjetij, ki že izvajajo aktivnosti za podporo ženskam na njihovi karierni poti in žanjejo rezultate vključujočih delovnih praks. Na delavnicah se bomo dotaknili učinkovite komunikacije in samozavesti, govorci pa bodo s polnim košem idej in izkušenj tlakovali pot novim iniciativam.

Dogodek je namenjen ženskam v STEAM poklicih in študijih, managerjem in vodjem, kadrovikom in HR managerjem.

Program in prijava (brezplačna) sta na voljo tukaj. Lepo vabljeni, da v čim večjem številu naslovimo sodobne izzive žensk v STEAM ter poiščemo prave spodbude za mlada dekleta.