Medeja Lončar, pobudnica projekta Inženirka leta, sodelovala v razpravi na Blejskem strateškem forumu

11 sep 2023

29. avgusta 2023 je v organizaciji Ministrstva za digitalno preobrazbo, v okviru Blejskega strateškega foruma, potekal panel z naslovom Kako lahko digitalno preobrazbo spremenimo v vključujočo razvojno preobrazbo. Kot sogovornici sta sodelovali Medeja Lončar, direktorica Siemens Slovenija in pobudnica projekta Inženirka leta, in dr. Emilija Stojmenova Duh, ministrica za digitalno preobrazbo in nominiranka za Inženirko leta 2018.

Digitalne tehnologije ponujajo velik potencial za premagovanje globalnih izzivov in pomoč pri doseganju ciljev trajnostnega razvoja. Vendar pa sta njihova dostopnost in pravična porazdelitev še vedno ključnega pomena. Neenakost v dostopu do digitalnih virov in spretnosti lahko še poveča obstoječe družbene in gospodarske razlike v svetu.

Panelisti so ponudili razgibano razpravo, ki je vključevala številne pomembne premisleke. Eden od glavnih poudarkov Medeje Lončar je bila potreba po sodelovanju vseh deležnikov, po delovanju v ekosistemih, na način kot še nikoli doslej, da bi pomnožili učinek trajnostnih rešitev.