Glas Inženirke leta 2023 tudi čez Atlantik

08 jul 2024

Ljupka Vrteva je s svojimi dosežki in prispevki na področju inženirstva dosegla odmev tudi v Združenih državah Amerike. Ameriško združenje ženskih inženirk SWE – Society of Women Engineers je v svoji spomladanski izdaji med izstopajočimi vsebinami objavilo tudi zgodbo Inženirke leta 2023.

V zgodbi je izpostavljen Ljupkin trud in zavzetost pri doseganju svojih ciljev ter navduševanju mladih za inženirstvo: »Imam priložnost, da svojo zgodbo posredujem mladim dekletom – vsaka lahko sledi svojim sanjam in prišel bo trenutek v življenju, ko si bo vsaka hvaležna in ponosna nase, ker je imela pogum izbrati inženirstvo kot svojo kariero.«

Revija SWE na leto izda pet tematskih številk in doseže več kot 40.000 članov, deležnikov in podpornikov. Revija ponuja verodostojne informacije o statusu in izzivih žensk v inženirstvu, praznuje dosežke inženirk, raziskuje teme razvoja kariere, preučuje širše, interdisciplinarne tehniške teme ter obravnava vprašanja javne politike, ki so pomembne za ženske v inženirstvu in STEM področjih.

Vsebino revije si lahko pogledate tukaj.