Prihodnost novih tehnologij z ženskami v ospredju tudi z našimi nominirankami

19 sep 2024

V sredo, 18. septembra je na Ekonomski fakulteti v Ljubljani potekal dogodek 'Prihodnost novih tehnologij z ženskami v ospredju', kjer so se zbrale izjemne posameznice, ki aktivno spreminjajo podobo umetne inteligence in tehnološkega napredka.

Rdeča nit dogodka je bila poudarjanje dejstva, da je žensk na področju umetne inteligence in STEM še vedno premalo. Izpostavljena je bila potreba po vzornicah, saj lahko njihova prisotnost in uspehi navdihujejo ter spodbujajo druge ženske, da se podajo na to pot. Poudarjeno je bilo, da delo na sebi ter razbijanje mitov in stereotipov zahtevata vztrajnost in pogum. Vendar pa je ta izziv tudi priložnost, ki lahko premika meje in odpira nova obzorja.

Na okrogli mizi sta sodelovali tudi Božidarka Radović, nominiranka za Inženirko leta 2021 in Kristina Batistič, nominiranka za Inženirko leta 2023. S sogovornicami so razpravljale o tem, kako ženske oblikujejo področja STEM. Ena od pomembnih točk pogovora je bila, kako pomembna je podpora družine, moških kolegov, prijateljev, sodelavcev in šefov in tudi kako pomembno je komuniciranje znanosti in promocija dosežkov v javnostih.

Dogodek je potekal v organizaciji Centra poslovne odličnosti Ekonomske fakultete, Veleposlaništva Združenih držav Amerike v Ljubljani, Data Fair, Google in ONA VE.

Vir: Linkedin ONA VE
Foto: ONA VE