Andra Dodič

Vključene v soustvarjanje prihodnosti

Andra Dodič je direktorica tehnologije v poslovni enoti elektronika in pogoni v podjetju Kolektor Group. Je diplomirana inženirka elektrotehnike in magistra znanosti s področja poslovodenja in organizacije. Njeno delo zajema razvoj sistemskih rešitev na področju pogonov predvsem za avtomobilsko industrijo, kjer osvaja nove tehnologije in se srečuje z novimi tehnološkimi pristopi.

Rezultate svojega dela lahko opazuje vsak dan na cesti: »Aktivno vlogo sem imela pri osvojitvi projekta rotorja za brezkrtačni motor aktuatorja odmične gredi VVT. Produkt je uporabljen v vseh BMW modelih X drive.« Čustveno je navezana na svoj avtomobil, ki ji predstavlja orodje, s katerim dosega poslovne rezultate in ji omogoča svobodo – od njega pričakuje, da je varen, zmogljiv in brezhibno delujoč. S svojo ekipo v določenem procentu prispeva, da je temu tako.

Andra verjame, da je za resnični uspeh v delo vedno potrebno dati svoje srce, kar ženske še posebej znajo, in spodbuja mlada dekleta k inženirskemu poklicu: »Delo že dolgo ni več fizično naporno, je dinamično in polno novosti. Naša odgovornost je, da se ustrezno vključimo in generiramo, kam bo šla naša prihodnost in se v tej smeri odgovorno obnašamo

Fakulteta za elektrotehniko, Univerza v Ljubljani

Andra_Dodic (1)