Emilija Stojmenova Duh

Super ženske, ki zmoremo vse

Emilija Stojmenova Duh je docentka na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani in vodja Digitalnega inovacijskega stičišča Slovenije. Doktorirala je s področja elektrotehnike na mariborski univerzi, danes pa pri svojem delu uspešno krmari v gospodarskih in akademskih vodah.

Je tudi prva predsednica IEEE WIE Slovenija (ženske v inženirstvu in znanosti), ustanoviteljica mreže FabLab Slovenija za digitalno inoviranje in prototipiranje, prejemnica priznanja za inovacijo s strani GZS, predsednica upravnega odbora EU BlockChain Hub, direktorica zavoda DIH Slovenija, sodelavka Evropski komisiji na temo Pametnih vasi in letos ena od 50 izbranih žensk na vodilnih položajih na področju IKT za udeležbo v večregionalnem projektu #HiddenNoMore (Nič več skrite): opolnomočenje žensk na področjih STEAM, ki ga je ustanovilo Zunanje ministrstvo ZDA.

Verjame, da lahko s svojo osebno zgodbo pokaže in dokaže, da ženske ne potrebujejo stricev ali tet iz ozadja, da so lahko odlične in uspešne: »Ženske smo super bitja, ki zmoremo vse. Biti super mame, super partnerke, super prijateljice, super članice ekipe, super voditeljice, in super reševalke izzivov, torej inženirke.« 

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Univerza v Maribor