Marjana Krajnc

Vse se da spremeniti na bolje

Marjana Krajnc je višja direktorica operative in kakovosti v podjetju Danfoss Trata. Diplomirala je s področja kemijske tehnologije, magistrirala pa iz sistemov vodenja kakovosti. V zadnjem letu je z ekipo izdelala strategijo pametne tovarne, ki se že udejanja. Pod njenim okriljem so kot prvo slovensko podjetje, ki sicer ne dela za avtomobilsko industrijo, vzpostavili certificiran sistem vodenja kakovosti po zahtevnem avtomobilskem tehničnem standardu.

Pri delu jo žene predvsem želja po izboljševanju: »Vse se da spremeniti na bolje, sprememba pa se začne v nas samih.« Je članica delovne skupine za sodobno voditeljstvo pri Združenju Manager in članica posvetovalnega telesa Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Letos je bila povabljena na Nordic Female Career Summit, kjer se letno zbere 30 ženskih vodij, ki predstavljajo potencial za izvršne položaje v podjetjih.

S svojim kariernim zgledom in izkušnjami iz treh različnih tehnoloških industrij  želi spodbuditi še več mladih, enako mislečih deklet k inženirskemu poklicu, saj so s kombinacijo pravih lastnosti lahko zelo uspešne: »Radovednost, stalno učenje in nenehno izboljševanje sebe in drugih, delavnost, vztrajnost, vrednote pozitivnosti, odgovornosti in ciljne usmerjenosti, so notranje gonilo za spreminjanje stvari na bolje.«

Marjana_Krajnc (1)