Petra Osojnik

Če si želiš izzivov, je inženirski poklic prava pot

Petra Osojnik je vodja validacij v aseptični enoti v družbi Lek, članu skupine Sandoz. Vodi več kot 20 tehnologov in inženirjev. V svojih mladih letih se je odločila za šolanje na srednji kemijski šoli, nato pa je študij nadaljevala na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru. 

Svojo pot je sicer začela v gradbenih vodah, potem pa nadaljevala v farmacevtski industriji. Poleg znanja in iznajdljivosti Petra izstopa po sposobnosti koordinacije aktivnosti timov, kot na primer pri uvedbi nove polnilne linije nesterilnih izdelkov v enoti Tekoči izdelki.

»Ker so v središču našega delovanja vedno bolniki, bi izpostavila hitrost našega delovanja. Projekti v aseptični proizvodnji so zelo kompleksni in dolgotrajni zaradi same specifike proizvodnje. Tisto, kar bi rada res poudarila, pa je, da hitro, odlično delo ne bi bilo možno brez super sodelavcev, in mislim da smo na to v Leku lahko res ponosni.« Sodelovala je tudi pri projektu uvajanja novih formatnih delov za polnilne linije za proizvodnjo podobnih bioloških zdravil v enoti Izdelkov v stekleničkah.

Petrino delo je navdihujoča zgodba za prihodnost: »Dober inženir je vedoželjen, znanje poveže v celoto in ima tendenco timskega duha

Petra_Osojnik_2.jpg