Saša Stradovnik

Najbolj zanimivo je, ko lahko nekaj ustvariš iz nič

Saša Stradovnik, inženirka mehatronike in doktorica znanosti s področja elektrotehnike, je svojo izobrazbo pridobila na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru. Trenutno dela kot inženirka za robotiko in avtomatizacijo v družinskem podjetju Proris. Prav tako je zaposlena kot asistentka in raziskovalka na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru.

Že od malih nog se navdušuje nad tehniko. Navdušil jo je njen oče: »Že pri 11 letih sem z velikim zanimanjem spremljala, kako iz ideje na listu papirja nastaja naprava.« Ob začetku študija se je soočala z izzivi: »Najprej sem se spraševala, ali sem sploh sprejela pravilno odločitev, saj sem se znašla v krogu samih fantov.« Kasneje pa je študij zaključila kot ena od najuspešnejših študentk v svoji generaciji.

Sašina največja strast pri delu je inoviranje in programiranje robotov. »Najbolj zanimivo je, ko lahko iz nič nekaj ustvariš,« navdušeno pojasni. S programiranjem robotov lahko povezuje svoje tehnično znanje z ustvarjalnostjo.

Saša_Stradovnik_2.jpg