Manca Kok Bevc
Manca Kok Bevc je magistrirala na Wageningen University & Research na Nizozemskem, kjer je študirala varnost živil. Po zaključku študija se je odločila za vrnitev v Slovenijo, kjer je začela svojo poklicno pot kot tehnologinja za mikrobiologijo in varnost živil v podjetju Incom: »Sestavo živil, bakterije in fermentacijo sem iz laboratorijskega sveta lahko prenesla v resnični svet živilske industrije, ki svoje izdelke prodaja v več kot 43 državah sveta.«
Danes kot vodja kakovosti vodi ekipo 20 sodelavcev. Njeno delo obsega zagotavljanje neoporečnosti izdelkov in surovin, optimizacijo procesov, skrb za čistočo ter usklajevanje z zahtevami najvišjih mednarodnih standardov kakovosti. »Vsak dan je poln izzivov, ki jih rešujemo z različnimi strokovnimi ekipami. Najboljši izzivi so povezani s testiranjem izdelkov.«
Manca svoja znanja in navdušenje danes prenaša na mlajše generacije, saj vsako leto mentorira številne mlade: »Pomembno se mi zdi, da mladi pridobivajo izkušnje v industriji, zato sem vesela, da tudi pri nas vsako leto sprejemamo nadobudne študente.«
S svojo izkušnjo želi spodbuditi mlade, naj si drznejo raziskovati svet in pridobivati dragocene izkušnje v tujini. »Odhod v tujino je priložnost za osebno in profesionalno rast, ki te nauči, kako se spopasti z izzivi in se prilagoditi novim situacijam.« Obenem poudarja pomembnost vrnitve v Slovenijo, kjer lahko mladi s pridobljenimi znanji in izkušnjami prispevajo k razvoju domače industrije: »Slovenija ima še ogromno potenciala za rast – tako v evropskem kot svetovnem merilu.«
Predmet, ki ga drži inženirka: sladoledna vrtnica je inovacija podjetja Incom d.o.o., s katero smo navdušili sladoledni svet. Pravo vrtnico smo preobrazili v zanimive okuse in razvili lastne tehnologije sladoleda, ki se mu je težko upreti. Kornet vrtnica je sinonim za nekaj novega, drugačnega, edinstvenega in inovativnega – vrednote našega podjetja, hkrati pa z vrtnico izkazujemo pozornost in naklonjenost.