Tajda Bogovič

Inženirstvo je poslanstvo

Tajda Bogovič je razvijalka programske opreme za medicinske naprave v podjetju MESI. Trenutno zaključuje doktorski študij računalništva in informatike na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM, zato se njeno delo odlično povezuje z znanstvenim raziskovanjem, kjer s pomočjo strojnega učenja rešuje izzive v medicini. »Če lahko kot inženirka pripomorem k zdravju ljudi, je to najmanj, kar se čutim dolžno narediti,« pravi.

Predsednica slovenske sekcije Women in Engineering vidi inženirstvo kot poslanstvo in skrbi za promocijo tehničnih poklicev med dekleti: »Že vrsto let predajam znanje mlajšim generacijam. Veseli me, da na poletnih delavnicah programiranja vidim vse več deklet.«

Tajda v rokah drži pametne brezžične manšete, ki jih je podjetje MESI razvilo v okviru svojega MESI mTABLET portfelja. Z uporabo aplikacij združuje številne diagnostične meritve na področju kardiovaskularnega zdravja. Produkt vse meritve shrani v pacientov profil in zdravniku omogoča enostaven dostop do zgodovine.

Tajda_Bogovic_2.jpg